Historie

Het begin van loon- en grondverzetbedrijf Fa. de Gorter
In 1969 is Teo de Gorter, een boerenzoon, als 16-jarige jongen in het loonwerk gestapt. Naast de boerderij, die hij samen met zijn vader runde, begon hij met het verrichten van loonwerkzaamheden met een opraapwagen en een hooipers. Daarnaast ging hij veel greppelfrezen in het Reestdal. Hiervoor had hij een kleine trekker met voorwielaandrijving. Na korte tijd werd er een mobiele kraan aangeschaft om kuilhopen onder te spitten.

Groei van het bedrijf
De eerste tijd deed Teo het werk alleen. Hij hielp bij het inkuilen met een opraapwagen en de boeren zelf deden de rest van het werk. Later kwam er een grasvork bij en zo volgden in de loop der tijd steeds meer machines en beter materiaal. Met de uitbreiding van het werk kwamen er ook personeelsleden bij. Toen zijn vader uit het boerenbedrijf stapte, diende de eerste vaste medewerker bij loonbedrijf Teo de Gorter zich aan. 

Ruime ervaring 
Teo heeft ook nog jaren meegewerkt bij loonbedrijf Bloemert. Daar zat hij op de hakselaar. In 1986 is hij in de maisoogst begonnen. En in 2001 heeft hij loonbedrijf Bloemert overgenomen. Naast het agrarische werk wordt er ook in het grondverzet gewerkt. Sinds 2012 zijn de twee zonen Marco en Jarno bij het bedrijf ingetreden en daarom is de naam van het bedrijf veranderd naar loonbedrijf Fa de Gorter.

Op dit moment heeft loonbedrijf Fa de Gorter 6 man personeel in vaste dienst, maar in de drukke tijden trekt hij veel losse krachten (ZZP'ers) aan om met z’n allen de klus te klaren.

 
Loon- en grondverzetbedrijf FA. de Gorter Veeningen Grondverzet Loon- en grondverzetbedrijf Veeningen Grondverzet