Het begin van Loon- en grondverzetbedrijf Firma de Gorter

In 1969 is Teo de Gorter, een boerenzoon, als 16-jarige jongen in het loonwerk gestapt. Naast de boerderij die hij samen met zijn vader runde, begon hij met het verrichten van loonwerkzaamheden met een opraapwagen en hooipers. Daarnaast ging hij veel greppelfrezen in het Reestdal. Hiervoor had hij een kleine trekker met voorwielaandrijving. Na korte tijd werd er een mobiele kraan aangeschaft om kuilhopen onder te spitten.

Loonwerkzaamheden

Groei van Loon- en grondverzetbedrijf Firma de Gorter

De eerste tijd deed Teo het werk alleen. Hij hielp bij het inkuilen met een opraapwagen en de boeren zelf deden de rest van het werk. Later kwam er een grasvork bij en zo volgden in de loop der tijd steeds meer machines en beter materiaal. Met de uitbreiding van het werk kwamen er ook personeelsleden bij. Toen zijn vader uit het boerenbedrijf stapte, diende de eerste vaste medewerker bij loonbedrijf Teo de Gorter zich aan.

Ruime ervaring

Teo heeft ook nog jaren meegewerkt bij loonbedrijf Bloemert. Daar zat hij op de hakselaar. In 1986 is hij in de maisoogst begonnen. en in 2001 heeft hij loonbedrijf Bloemert overgenomen. Naast het agrarische werk wordt er ook in het grondverzet gewerkt. Sinds 2012 zijn de twee zonen Marco en Jarno bij het bedrijf ingetreden. De naam van het bedrijf is daarom veranderd naar Loonbedrijf Fa. De Gorter.


Op dit moment heeft Loonbedrijf Fa. De Gorter zes man personeel in vaste dienst. In de drukke tijden trekken ze veel losse krachten (ZZP'ers) aan om met z’n allen de klus te klaren.

  • Tractor op land
  • landbewerking met tractor
  • Landbewerking hooi